Första dagen i Hamburg (Dag)

Fortsättning från:
http://colinzeal.blogg.se/2006/august/vm2006-natt-4-matchdag-efterfest.html


Första dagen i Hamburg (Dag)

Jag och SnyggMagnus, som ligger bredvid mig i husbilen, vaknar upp rejält bakis på autobahn.

Föregående kväll var hård, väldigt hård. In the non-homosexual way. Vi är på väg mot Hamburg, eller Drage om man ska vara petig, tre mil öster om Hamburg. Drage är en liten by söder om floden Elbe som verkar ha specialiserat sig på camping. Camp Sweden är vårt mål denna dag och där ska vi stanna tre-fyra nätter innan Sverige spelar sin nästa match i gruppspelet, denna gång mot Paraguay, i Berlin.
 
Vi stannar till vid nåt matställe vid Hitlers stolthet (=autobahn, det var hans idé. Hygglig kille trots allt. Folk har ju en tendens att döma för fort.) och ställer oss i kö.
Träffar några svenskar och börjar prata med dom. Dom vanliga frågorna haglar åt båda hållen:
”Var ni på Trinidad&Tobago?”
”Har ni biljetter till Paraguay?”
”Hur länge ska ni vara i Tyskland?”
”Vart ska ni nu?”
Och sen frågan med det roligaste reaktionen på vårt svar:
”Har ni biljetter till England?” frågar eskilstunabon.
”Ja. Tre av oss har det.” säger jag och pekar på Kungen, SnyggMagnus och mig själv.
Reaktionen är som alltid under denna resa:
”Whaaaaaaauuuw..” ungefär som dom gröna utomjordingarna i Toy Story-filmerna. IQ-fiskmås och reaktionen i kör. Biljetterna är extremt eftertraktade och kostade över tjugotusen kronor om man skulle köpa dom via nätet innan mästerskapets början. Det var också en arena som tog in enbart 45000 åskådare jämfört med dom andra VM-arenorna som tog in upp till 80000 ölpimplande fotbollstokar. Och det var toppmatchen i ”vår” grupp. Det var en massa faktorer som gjorde biljetterna eftertraktade.
 
”Hur fick ni tag på dom?” frågar en av dom.
”Ja,” börjar jag och pekar på Kungen och tänkte glänsa lite i hans sken: ”Han har fixat dom. Han känner Mellberg och Zlatan bl a”
Detta gav alltid samma reaktion.
 
Total tystnad.
 
Tystnad där en viss skepsis regerade till en början men sen tänkte dom: ”Men vem fan skämtar eller ljuger om sånt?”
Så till slut svalde dom allt med hull och hår. Sen kom deras ärliga reaktion. Dom blev enormt imponerade och följden blev att jag kände mig precis som 1982 när jag kom till lekplatsen med min splitternya BMX efter att filmen ET lanserat den. Jag visste knappt vad en BMX var förrän mi madre köpte en till mig. Kommer bara ihåg att lillsyrran kom och hämtade mig:
”Niko, du har fått nåt.”
Eftersom jag var för ung för att tänka syfilis i första hand så hade jag ingen aning om vad hon syftade på.
Jag återvände till lekplatsen med en BMX, som jag inte velat ha, och blev gängets kung.
Alla ville känna en och ställde en massa frågor om nåt jag inte visste nåt om.
 
”Så vadå? ÄR det något bråk mellan Mellberg och Ljungberg eller inte?” frågar Eskilstuna 1 nästan viskandes, som om det vore en hemlighet. Direkt efter 0-0 matchen mot T&T hade det blivit lite tumult mellan Mellberg, Ljungberg och Zlatan bl a:
http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,840124,00.html
 
”Ja, det är väl rätt välkänt att dom kanske inte kommer så bra överens” börjar jag. Alla kommer väl ihåg hur Mellberg under VM i Asien 2002 tog manstag i Ljungberg som då hade sin rödskunksfrilla när han fortfarande inte blivit för tunnhårig. 
 
 Bitchfight
 
Notera sidleds-Danne som kommer in från sidan och försöker bryta upp the ”cock fight”.
 
Förresten. Jag tror jag har knäckt det, tror mig veta vad dom bråkade om..
Sherlock Holmes:
 
Det verkar onekligen som att Mellberg var den som irriterade sig mest på den andre.. Såååå,
båda har av diverse media blivit valda till årets sexigaste svenska man vid två olika tillfällen. Dom måste ju helt enkelt ha bråkat om vem som är sexigast. Eller eftersom Mellberg, som utnämndes till sveriges sexigaste av bögtidningen QX, bara är åtrådd av män så kanske det sticker i ögonen, dom sexiga djuriska ögonen, att Ljungberg får lite mer partyslideaction än han själv.
Men för fock´s sake! Olof spelar för fan i Villa, och heter just Olof. Vad räknar han med egentligen liksom?
Snygga människor är bara… Snygga. Inget mer.
 
 
QXs motivering om Mellberg:
”Han är Sveriges svar på David Beckham. Så säg den bög som inte vill vara hans Posh? Olof är född i Gullspång, och den dagen han väljer att dra sig tillbaka till ett liv på landet flyttar vi gärna med. Vi älskar Olof för hans sängkammarblick, hans välvårdade yttre, hans pliriga ögon, för att han är en småstadskille, för att han kan vara snygg i skägg och för att han verkar vara så trygg och busigt oskyldig.
”Mesta sexfaktor”: Vi tror att han kysser lika bra som han spelar. Och med de ögonen, det käkpartiet och den bollkontrollen har vi antagligen helt rätt.”
 
Sådäääärja. Kungen? Du kan väl tracka han lite till för det där. Det tycker jag. Hehe.
 
Tillbaka till matkön:
”Det finns grupperingar i landslaget med Mellis, Zlatan, Chippen och numera petade Östlund och sen är det djurgårdsjävlarna Elmander, Källström, Isaksson, Stenman osv. Ljungberg är visst sin egen grupp. Han umgås visst inte med laget utan drar hellre iväg och träffar polare och släkt när dom är i sthlm t ex. Det har jag hört. Inget annat. Baraben.com har visst en redogörelse av vad som hänt. Kolla där när du kan.”
(http://ifkgoteborg.blogspot.com/2006/06/baraben-avsljar-mellbergs-och.html)
 
Han hade fler frågor och försökte klänga sig fast vid mig ungefär som en uttorkad jävel mitt i Sahara när man väl hittat en vattenkälla. Jag dissade honom och beställde det enda jag kände igen från menyn förutom Schnitzel, Pasta Bolognese.
Med små kompakta köttbitar i såsen så kände man inte alls igen maträtten som den skulle varit i Sverige. Denna maträtt sög. Usch. Vart vänder jag mig för att få tillbaka mina fem juuros?
 
Vi hittar till Drage direkt av den enkla anledningen att vi redan varit där tidigare. Vi anlände dit natt två efter att vi missat ”ausfart 36” (=avfart 36) söder om Hamburg. Resultatet blev att vi parkerade husbilen i för oss ett okänt villaområde i Harmstorf om jag kommer ihåg rätt. Klockan var runt 2300 någonting så det var becksvart ute. Det vi såg var en massa sopsäckar precis överallt. Och med precis överallt menar jag det jag säger, ”precis överallt”. Tio till tjugo säckar lutandes mot en stenmur vid respektive hus. Schyssta hus var det också. Det är nästan imponerande, fast på ett inverterat sätt, att tyskarna kan gasa ihjäl sex miljoner judar och göra sig av med dom stela otympliga kropparna, rycka på axlarna och låtsas som ingenting, men dom kan INTE komma på ett sätt att göra sig av med lätthanterliga sopsäckar. Detta efter 60 år och med teknologin som vi har idag jämfört med då.
 
Skandal.
 
Så vi gör det vi måste. Urinerar av oss mot närmaste stenmur och kopplar upp oss mot nätet. www.map24.com blir vår bäste vän och vi är på parkeringen vid campingen i Drage vid midnatt. Perffa! Kungen vill lägga sig direkt men jag, SnyggMagnus, Laa-hur-sch och Bajaren hör supportersånger som ”Vi är svenska fans allihopa”, ”Iiiin med bollen i mål!” och ”Andra sidan är ni klara??!?!” långt borta så vi söker oss mot oljudet.. Vi hittar ett stort tält som verkar ha gått igenom ett sjöslag med Jack Sparrow och trehundra kåta pirater i spetsen under kvällen. Vi glider in och ser ett trettiotal tappra Sverigefans nicka till oregelbundet, som förra påven, och gör sitt bästa för att hinka i sig billig öl efter en lång dag. Bajaren känner såklart igen någon igen och vi surrar med dom i någon timme.
 
Dom visar sen sitt husvagn som fått ett uppslag i södertäljeblaskan  ”Länstidningen” någon dag tidigare. Dom hade fått en husvagn och målat den i blågula färger. Skåpdörrarna var blåa medans knopparna var gula osv. Bordet längst bak var helblått med ett gult kors som täckte hela bordet. Hejdlöst fult men vad kan man räkna med? Det är VM och patriotismen flödar!
 
 Sverige.Husvagn
 
Dagen efter betalar vi för våra planerade tio kvällar på Camp Sweden.
”Your camping is over the dyke! Park there!” skriker kvinnan i reception och gör en tysk helhandsrörelse över någonting större som skulle föreställa ”the dyke”.
 
”Över lesbianen? Vad fan säger hon?” tänker vi alla.
Efter det flyr vi till Dortmund.
 
Men det där var för flera dar sen i den här bloggen så för att vara korrekt så har vi precis kommit därifrån. Vi anländer till campingen i Drage, rundar ”the dyke”, lesbianen (som visar sig vara en tio meter bred och fem meter hög ljudskyddsbarriär som man kan gå på), och hittar vår plats. Som vi iofs väljer själva. Den enda lediga och den är längst bort i ena hörnet. Vid floden Elbe. 
 
 Flodna
 
Vägg i vägg med nästa camping som inte har någon som helst anknytning till VM. Bara tyska pensionärer som fantiserade tillbaka till ett alternativt rike.
 
När vi väl landat vid 1500, fått fram stolar, bord och markis så kommer det fram en svensk snubbe och frågar om han får sätta sig.
”Sure!” Det är ju VM och förbrödring till 100%.
 
 Knarkare
 
Det är han i röd keppa då, vill vänster om Laa-hur-sch.
 
”Fan jag har varit och simmat i floden. Så jävla skitigt vatten, varning där grabbar! Var ni på matchen? Jag åkte buss härifrån. Satt i gången med en Glenfiddisch och blev full. Min bäste vän under den resan kan jag säga. Sen tog jag koks i Dortmund eftersom dom nästan bjöd på det. Tänkte att eftersom det var så billigt så.. Aja. Det är ju semester. Fan man –” och han höll aldrig käften så jag bryter där.
 
Valium hade han också tagit i samma veva och jag och resten av gänget ville bara bli av med honom. Vi kände inte direkt att vi trivdes i hans sällskap.

 Grumpy
 
Ungefär så såg vi ut och kunde knappt bärga oss tills han drog.
 
Höhö. Drog.
 
Kungen, bajaren och Laa-hur-sch drog och badade och under den tiden dyker den här snubben 
 
Fjortis 
 
upp med sitt fjortisposse bestående av två fylljugends.
 
Han cyklade förbi oss några minuter tidigare och på vägen tillbaka stannade han vid oss. Förklarade för oss att han gjorde stora europeiska stålars på att cykla på campingen och samla in kapitalistsvenskarnas pantflaskor som dom glatt kastade ifrån sig när dom tömt en. Sen klagade han som fan på dom engelska fansen som hade gett han stryk när han var i Hamburg kvällen innan. Han var dragen vid tillfället om det inte märkes av bilden.
 
Han tipsade oss om en stormarknad söder om Drage där en öl kostade billigt. Riktigt jävla billigt, även enligt tyska mått. Kommer inte ihåg priset men vi var jävligt på att dra dit nästa dag kommer jag ihåg.
”We have 4000 different places who make beer!” sa han stolt och syftade på ölbryggerier.
Tänkte då att VM är alldeles för kort för att testa alla.
Obligatoriskt prat om fotboll följde (som jag tänker bespara er tjejer ifrån, eller, jag kommer inte ihåg något om det.) och sen föreslog snubben:
”Tonight I come back and we smoke?” och körde pantomim på att tända en bong.
”No no no no!” kliver SnyggMagnus in viftandes med armarna och avböjer dom planerna.
Jag hann bara tänka:
”Det är ju semester. Fan man –” när jag ser killarna cykla iväg.
Tack Magnus. Party pooper!
 
En annan stormagad jävel kommer och pratar med oss. Norrlänningen tipsar om att vi INTE ska använda Camp Swedens dusch utan toaletten på campingen bredvid.
”Efter första natten hade dom ju spytt ner toaletten och någon annan hade bajsat där så det låg en bratwurst vid brunnen.. Dagen efter var duschen avstängd i tre timmar för den skulle tvättas med tysk högtryckstvätt.”
 
Istället ombeddes vi dra till heltyska campingen bredvid och duscha. Så vi drog ditåt. 
 
Fot.Sticker.Ut
 

På vägen dit såg vi den där foten hänga ut från en okänd husvagn. Detta vid 17:45 enligt min kamera. Hård natt? Morgon? Whatever?
 
Vi fortsätter tjugo meter till och ser en snubbe ställa sig på knäna med ansiktet mot ”the dyke”. Underligt beteende tyckte vi och frågade vad han höll på med. Med klockren göteborgska förklarar han att han var den första att förlora i ”Grisen” (=kicka bollen och hålla den i luften så länge som möjligt), och var först ut. Den sista (av sex st) skulle vinna och få tillfället att slå en fotbollen stenhårt mot polarna som stod på sina knän och väntade med sina färskt solbrända ryggar.
 
Vi väntade till finalen och garvade rått åt snubben som skrek som en gris på ett slakteri av smärtan efter att ha träffats av fotbollen.
Ffff-aaag.
 
I receptionen fick man köpa en pollett för en femma (svenska stålars) som man skulle mata i sin dusch för att det skulle komma vatten i 8,5 minut.
Två hundradels sekunder innan man tryckt på ”Start” kände man dom kyliga sylvassa vattendroppar resolut slå mot ens kropp. Precis såhär måste det känts att vara jude för 65 år sen och duschat på koncentrationslägrena. Sylvasst, ovälkommet och nästan, bara nästan varmt vatten. På förutbestämd tid.
 
Härliga Tyskland.



Fortsättning på den här dagen hittas genom att klicka här
(http://colinzeal.blogg.se/2006/december/forsta-dagen-i-hamburg-natt.html)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0