Nasse presenterar sig

I höstas fick vi en ny medarbetare, ”Nasse”. Hörde ett rykte om att han har ett förflutet inom ett visst germanskt sällskap men inget är bekräftat. Killen är runt trettio, smal, snaggad, glasögonprydd och väldigt tyst av sig. Såpass tyst att det tog en månad innan han försökte ta kontakt med någon av oss andra.

 

Hur valde han att göra det?

Jo, en morgon när dom flesta satt kvar i fikarummet och försökte vakna genom att dricka kaffe, så lyfter han på ena skinkan och bryter tystnaden med en högljudd brakskit. Sen sänker han skinkan och låter tystnaden åter ta över. Ingen säger ett ord men frågande blickar byts mellan resten av dom närvarande.

 

Han har aldrig sagt ett ord till mig, och därmed har jag aldrig sagt ett ord tillbaka. Varför inte? Med kött på benen kan jag utgå från att alla nya på vår arbetsplats är idioter. Min kvot är fylldes för länge sedan.

 

Idag satt jag på eftermiddagsfikat och surfade runt på Facebook. Fastnar på en brud som jag aldrig sett tidigare. Eftersom hon är fager som få, klickar jag på hennes namn och upptäcker att hon har öppen profil. Hon visar sig vara ännu snyggare och helt plötsligt hör jag en len röst bakom mig fråga neutralt:
- Är det lugnt om jag sitter bakom dig och runkar?

- Ja, om du kommer på Marc, svarar jag på Nasses fråga och pekar mot hörnet. Där sitter Marc och har vänt på huvudet och tittar på mig med en tom blick.Presidentval i Finland del 2

Förhandsfavoriten Niinistö fick bara 37% av rösterna i gårdagens val. Det räcker inte för att bli president i Finland. Därför hålls extraval om två helger där han och nummer två i omröstningen har en sista showdown.

Vem blev då tvåan?

Det blev ta-taaa, Homo-Haavisto som min pappa är så reserverat förtjust i. Han lovade ju att lämna landet ifall "den där jäveln blir president".

Nu ska resterande ~43% av Finland välja sida och välja lämplig president samtidigt som dom bestämmer ifall min pappa ska bli politisk flykting eller inte.

Blir la spännande.


Vilken tavla!

Sen ett par år tillbaka har vi en ny chef på företaget som har kommit in med nya färska idéer på hur allt kan förbättras hos oss.

Nej, att avskeda alla och börja om från början kostar för mycket pengar. Istället består hans idéer av nymodigheter såsom platta skärmar som agerar som digitala anslagstavlor t ex. Dom varvar företagsaktuell information med veckans väder.

Eller, för att öka sammanhållningen, så består en av hans idéer av att bilder på allas nunor hamnat på en magnetiserad tavla. Detta tillsammans med namn så "alla känner alla" trots att dom jobbar på olika avdelningar. Sen att bara ca hälften ställde upp på fotograferingen, det är en annan femma.

Dom senaste veckorna har tavlan blivit terroriserad av en anonym oliktänkare. Eller som jag skulle stämpla han, "ett vikarierande komiskt geni".
Felet har gång efter gång rättats till men terroristen är envis och upprepar sitt tilltag så fort tillfälle ges.

I veckan gick ett mail ut till alla avdelningar om att det här beteendet omedelbart måste upphöra. En grupp hade tillsatts och den skyldige skulle letas fram. Eventuellt skulle tavlan behöva glasas in.

Så vad består attacken av?

Jo, bilden på Cabriolet vänds upp och ner hela tiden. Bara bilden på Cabriolet. Just han av alla 100+ drönare. Detta rättas till så fort felet upptäcks men det spelar ingen roll - den är upp o nervänd igen på nolltid.

Själv kan jag direkt rentvå mitt namn med att säga att OM jag skulle stå bakom det här, så skulle jag inte valt Cabriolets bild. Han kvalar inte ens in på min topplista av mål som är av mer politisk karaktär.Så.


//ColinZeal


PS Första kommentaren till det här inlägget tar upp "psykologisk mobbing". Det är givetvis därför mailet gick ut. Igår när jag och Cabriolet gick förbi vakten så stoppade han oss och frågade den "mobbade":
- Har du mått dåligt över det här?
Som svar får han ett garv och ett nej. Jag kliver in med:
- Han har faktiskt ont i magen. För att han skrattat så mycket åt det här. 
- Nä det har han inte, säger vakten på det.

Ba nähe?

När vi kommer tillbaka till Cabriolets arbetsstation så upptäcker vi att någon varit framme under våran lunch och öst på med klisterlappar runt datorskärmen och diverse andra ställen.

Vad sa dessa klisterlappar? 

"DENNA SIDA UPP"
och
"HANTERAS VARSAMT, ÖMTÅLIGT GODS!"

 


Finlands president 2012

- Vi får ny president på söndag! förklarar farsan för mig i telefon. 
- Å fan! 

Förförra hösten förklarade han för mig hur han skulle flytta ut ur landet ifall en homosexuell presidentkandidat skulle bli vald av finska folket. Detta fick mig att börja konversera istället för att svara "mmm mmm mmmm" på allt.

- Så vilka är presidentkandidaterna? frågar jag.
- Lipponen är en, Niinistö har vi, Väyrynen, homo-Haavisto, Soini, Essayah bl a... 

Obvious Quiz Time! Vem röstade min pappa INTE på?

Äpplen och Päron

Sitter i fikarummet när Kalle (Neger) traskar in med sina släpande fotsteg. Han går fram till fruktkorgen, tar och greppar alla äpplen och väljer till slut en. Folk i rummet noterar detta och börjar gapa i munnen på varandra om att han inte ska ta på ALLA äpplen, "finns andra som vill äta dom också". Detta skiter Kalle i och garvar lite slött samtidigt som han släpar vidare till en ledig surfdator. När han ska sätta sig så hör jag hur äpplet krossas.

Jag vänder mig om och noterar hur han äter äppelbitar ur sin jättehand.
- Måste du äta äpplet som en chimpans? frågar jag honom.
Får bara ett garv tillbaka.

För att citera en före detta norsk kollega:
- Da komme´ aldri´bli somm oss!

RSS 2.0