"Vad tyst det blev"

Jag presenterar nu det absolut roligaste en svensk har skapat på flera år:
http://www.youtube.com/watch?v=P0T2mpUb8yo&search=vad%20tyst%20det%20blev

Har inte garvat såhär mycket åt en film på länge.
Tack Z.

//Niko

PS En fråga Zafirah, hur Visste du att JAG skulle gilla den där?!?
;-)

Me not speak you language

Lill-Snärtan (tjej, sommarjobbare) kommer fram till mig, nästan ledsen.

"Den där trucken vägrar göra som jag vill! Man lyfter pallen-" och här slog jag dövörat till. Jag har ingen "skyldighet" att lyssna på henne då jag inte gängar henne regelbundet.

So I didn´t.

Hon fortsatte förklara en längre stund och avslutade till slut och såg ut att vänta på en reaktion från mig.

"Byt truck då?" chansar jag.
"...asså..." suckar hon och fortsätter "...jag ville inte ha något konstruktivt förslag... Jag ville bara prata av mig..."
 
?

"...du måste läsa Män är från Mars, Kvinnor är från Venus" fortsatte hon och tittade på mig menande.
Ya bitch. Finns ju en anledning till att jag är singel. Det är ju välkänt bland mina ex att jag inte pratar ert språk.


Den Smutsige Terroristen

”Fan! Jag har fortfarande inte fått min skatteåterbäring!” gnäller syrianen på jobbet.


 

Syrianen förresten.. Numera kallar jag honom för ”En Smutsig Terrorist”, fast på skoj dårå. Han bara garvar åt det. Men vad fan skulle han göra åt det liksom? Kan ju alltid ringa immigrationsverket när som helst för att ”dubbelkolla” honom.

Såna är tacksamma att berätta skämt för.
Dom garvar garanterat.

Och högt.


”Har du anmält bankkonto då?” frågar jag.

”Jaa faan!”
”Då ska dom ha kommit innan midsommar ju? Jag tror Säpo har fryst dom.” presenterade jag min tes.

Han garvade högt.

Såklart.


Karen Overton - Your Loving Arms


”Sometimes the way that you act makes me wonder
What I am to you
Sometimes I can't stand the way that I'm acting
To be part of the things you do
Often I've asked you for too much of your time
I've been stealing
And when I dream of the fear that you're leaving
Then I reach out”
 Fyllde år i helgen och det var bara en person jag önskade skulle höra av sig och gratulera. Mess, mail, röst, spela roll.  

Bara en endaste person.  

Därför var det förkrossande när det inte hände. 

MegaBajs.

Depeche, Muse och en blödig ColinZeal

Var på Depeche Mode igår på Stadion. Förbandet, och en av mina favoritgrupper, Muse spelade sina gamla hitar och några låtar från nya skivan. Den som jag tydligen missat helt?!? Eller, det kanske var det att jag inte brydde mig då den förra skivan "Absolution" inte var sådär jättebra förutom två, tre, fyra ok, fem låtar då.  

Men iaf, dom spelade och det var nåt som inte stämde. Plötsligt kom jag på det.

FRANK LAMPARD!!!   

Ni vet den där mittfältaren som bara är bra i sitt klubblag, men inte i sitt landslag? Övergrym i Chelsea men misslyckades totalt i Englandsdressen under VM. 

Bellamy2Lampard2Bellamy 

Dom skulle kunna vara bröder. Han i mitten är Lampard.
Cosnus, ”mittfältare”. Get it? Hehe.

Efter det konstaterandet så körde dom igång "Supermassive Black Hole". Antog att det var från nya skivan då jag inte kände igen den öht. Fastnade direkt. Satan vilket gung! Bellamy gillar sin falsettröst men framförallt, jävlar vilken underbar refräng. Nåt för Beatles och Nirvanas fans. 

"Plug in Baby" körde dom också. Helt suverän att höra den live.

Depeche då?  

Konserten var otroligt kort för att kosta 555 stålars. 1:40 fick jag det till men jag kan sträcka mig till 1:45 i bästa fall (Aftonbladet påstår 1:50). Depeche dog för mig 1993 när dom släppte den sista bra låten dom gjort. "Walking in my Shoes" då. Sen dess har dom skickligt undvikit att göra en bra låt. Med "bra låt" syftar jag på en som kommer upp i klass med megaklassiker som "Behind the Wheel", "Never Let Me Down", "Stripped". "Enjoy The Silence", "Policy of Truth" och "A Question Of Time" t ex.

Därför var konserten den första jag bevittnade med just det här bandet.
”Vafan såg du inte dom under ”Violator" för? kanske du som läsare frågar dig?  

Låt mig förklara. För mig existerade ingenting annat förutom U2 i början på nittiotalet. D´OH! Visserligen är "Achtung Baby" fortfarande världens bästa skiva med flera klockrena låtar som "The Fly", "Zoo Station", "Mysterious Ways" och "Until the End of the World" t ex men lite annat hade nog inte skadat. Pga fanatismen missade jag just "The Pixies", ”Nirvana” och "Depeche Mode" under tiden då dom fortfarande fanns och/eller var jävligt bra.

Kan väl tillägga att fanatismen började avta en tid efter ”Zooropa” och dog och begravdes helt när dom trötta irländarna släppte ”Pop”. Helvete vilken meningslös skiva. Till Haag med hela packet! Jag vill fortfarande ha tillbaka mina två veckor som jag offrade på den skivan. Har trots det hoppats väcka liket till liv vid släppet av varje ny  U2-skiva sen dess men återupplivningsförsöken har varit lika effektiva som dom skulle vara på Kurt Cobain idag. Ironiskt nog saknar Cobains kropp ett huvud, precis som snubbarna i U2, fast i en mer metaforiskt mening då.
MEN! För att komma tillbaka till saken. (Har jag en tendens att spåra ur ibland?)

Depeche. Första konserten då. Wow. Eller nåt. Som tur var för mig så körde dom inte så många nya (=1993<) låtar utan mest gamla dängor. 

När dom körde "Personal Jesus" så var det den tredje låten i en rad gamla klassiker (”Behind the Wheel”, ”World in my Eyes”, ”Personal Jesus” och slutligen ”Enjoy the Silence”), innan dom gick av scenen, där publiken genom musiken hetsades till att bli helt galen och fanatisk. Masspsykos är väl ett bra ord för att beskriva stämningen. När publiken sjöng "Reach out and touch faith" i slutet på låten så sträckte dom upp sina armar mot sommarnatten samtidigt och fick allt att se ut som en surrealistisk variant av ett vetefält. Ett vetefält av människoarmar som omringade sångaren Dave Gahan när han stod på plattformen som gick ut i publikhavet.

För varje gång så sträcktes armarna upp mer synkroniserat och publiken lät lite mer än förra gången. Det var då jag fick en tår i ögat. Det är förmodligen, om nåt.

VM2006 - Natt 3 (Första natten i Dortmund)

Äntligen. Tolv timmar försent kommer bloggen. Det strulade till med blogg.se som ville publicera hela bloggen och dess stycken i olika fontstorlekar och allt annat roligt den hittade på. Funkar tydligen inte att kopiera och klistra direkt från Word om inte källan är ok formatmässigt.

Så, här är den nu iaf. Snygg, och korrekt. Och klar. Resterande dagar och nätter kommer så småningom. Flat Out 2 har ju släppts. Kul för mig. Tråkigt för er. Tihi.Här kommer rapporten om min VM-resa tillsammans med fyra andra sköna personligheter. Vilka var dom? Läs min presentation av dom i bloggen ”Zlatan, Aset och Matchen”.
http://colinzeal.blogg.se/2006/june/zlatan-aset-och-matchen.html

SÅ! Hoppar direkt till dag/natt tre då dom två första dagarna bestod i princip bara av transport. Transport. Traaaansport. Autobahn. Och transport. I 100km/h. Hur kul är DET att tänka tillbaka på när man färdas på Autobahn i svenska hastigheter och husbilen håller på och välter av tryckvågen så fort en Fiat Pinto viner förbi i 160?

FF!
(=Fast (Fucking) Forward.)

Två dagar efter att vi åkt från Södertälje anländer vi på fredagseftermiddagen till vår campingplats i stekheta Dortmund. Brännhet sol gassade på från klarblå himmel. Vi eskorteras av den sönderfrästa skära grisen till vår plats och han placerar oss optimalt på campingen genom att stoppa oss i en ultracool ”Top Gun”-pose:

RosaGrisen

Efter att vi landat så drar vi ut på stan för att känna av VM-stämningen. Vi äter schnitzel (som så många andra gånger under resan) på en restaurang med typ söderhavstema. Den tesen har  jag då dom hade rikligt med sand utspridd på golvet precis överallt i lokalen.
Och schnitzel då man inte vågar beställa nåt man inte förstår i skrift. Tyska liknar inget språk som man känner igen så då är det svårt att klura ut vad orden i menyn betyder. Och chansa mitt i vrålhungern på nåt som heter ”Schopfrauleiz mit pommes” är inte att tänka på. Skräcken vore om man får två kokta tjurögon bredvid lite pommes på tallriken.
Punkterar man ögat så sjunker den ihop och pommesen blir blöta av den grå ögonvätskan som runnit ut.

Ew.

Så Schnitzel it was. Lots of.

Gruppfoto

Foto från restaurangen där Laa-hur-sch relativt motvilligt ställer upp och tar gruppfoto på brudarna vid bordet snett bakom oss. I förgrunden ner till vänster ser man hur Kungen statuerar exempel för oss återstående dödliga i konsten hur man ser djupt ner i ölglaset, en lärdom som vi sen drog stor nytta av under resten av resan.

Efter det drar vi till torget ”Alte Markt” där vi ska samlas följande dag inför matchen mot Trinidad&Tobago. Det är fest och det kryllar av gulklädda precis överallt. Öl säljes till priset av 25 kr muggen i en mängd som Estonia skulle kunna sjunka i igen. Dom svenska fansen sjunger Markoolios ”In med bollen i Mål” och Zlatanlåten bl a för att sen köra igång med ”ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA??!?” till en svensk grupp längre bort som omedelbart svarar med: ”JAJAMENSAN FATTAS BARA!” vilket besvaras med applåder och hurrarop.

Skulle svaret vara tamt så buas det från första gruppen och en röststarkare och mer bastant ”ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA??!?” ropas ut. Det andra svaret brukar alltid vara mycket starkare så dom får applåder för det lyckade returmötet.

Stämningen vid ett av öltälten på ”Alte Markt” i Dortmund vid 23:19 den 9/6-06:
 


Annars var den här populär som allsångslåt:
(Till tonerna av låten "Quantanamera", eller "Fantanamera" från Fantareklamen)

”Det finns ba´ en Henke Larsson,
Finns ba en Henke Larsson
En Henke Laaaarsssoooon,
Det finns ba en Henke Larsson!”

Svenskar var inte dom enda som var där utan det syntes tyskar och italienare också. Jag såg till att prata så mycket man hann med alla möjliga nationaliteter om deras lags chanser i VM och VM i allmänhet. Undrade självklart vad dom visste och trodde om svenska  landslaget också.


Italienare

Med varsin öl i näven minglade jag och SnyggMagnus och började prata med en übersnygg tyska. Hon var lätt den nästsnyggaste jag såg på hela resan. Kommer inte ihåg i detalj vad vi pratade om förutom att hon kom från öster om Dortmund och att hon kallade sig för ”Sahnetorte” på nätet.


Sahnetorte


”What does that mean?” frågade vi henne.
”Well uhh, sahne… That´s the…” börjar hon trevande med halvdan engelska och pekar på sitt öga.
”..the white in your eye… ok?” frågar hon och tittar på oss.
Vi nickar koncentrerat och hon fortsätter:
”…you take that, and then you make a cake out of it.”
…?
Här tittar jag och SnyggMagnus på varandra och tänker samtidigt:
”Fucked up.”


Träffar på Laa-hur-sch och Bajaren som försvinner för att beställa varsin Gin&Tonic.
Vi väntar på dom men dom kommer inte tillbaka (drog visst till campingen) så vi börjar traska vidare mot folkmassan.

Efter att ha minglat lite till med andra VM-turister så tröttnar Kungen och tar ensam taxi till campingen. Han har ändå jobbat i två dagar under vår resa ner till Tyskland. Uppkopplad på Internet har han svarat på runt trettio mail per dag, och varit delaktig i ca åttio samtal per dag. Detta på hans semester. Så fort han la på ett samtal så hade han två-tre missade samtal och ett mess att svara på. (!!!)
”På semester!” var hans vanligaste sätt att svara i telefonen. Sen muttrade han att ”Ingen respekterar att man har semester”.
Första dagen, första timman skrattade vi åt det men sen började det likna en fars och vi började tycka synd om honom.. För att sen inse att killen har otroligt mycket ansvar vilket i sin tur lär generera en hel del stålars ner i hans ficka.. Hans svarta Mastercard bekräftade det.
Så det blev taxi för hans del som sagt.

SnyggMagnus blir nödig och bestämmer sig för att lätta på trycket mot väggen på en restaurang. Mitt i Dortmund. Detta noteras av en snaggad Herr Polizei som säger nåt aggressivt på tyska. Jag rycker in för att dra bort uppmärksamheten från eventuella böter för SnyggMagnus väggduttande ollon och frågar:
"Do you have any good tips for some parties?"
"What kainda paatee yuu lookin fåå?" frågar han på sin fulengelska.
"Well, what kind of parties do you have?"
"Aa yuu lokin få gööls? Åll gööls? Jang gööls?"
...
Va? Seriöst? Vill han helt seriöst tipsa om småflickor?
"Young girls." svarar jag för att kolla vad som kan hända.
"Well den yuu häff to go to Haubenstrafen Strasse än den yu tejk left äftä handred miites änd den yuu paatee." avslutar han och nickar.
Småchockad över ”hjälpen” klämmer jag ur mig "Thank you!" och ger tummen upp.

Tyska polisen tipsar alltså om vart man hittar unga brudar att ha kul med.

WHAT?

Klockan är efter midnatt och Polen har förlorat sin första match i turneringen mot Ecuador. Vi vandrar vidare och hittar två polska brudar som vi börjar prata med.  

Polska1 Polska2
  

Vi frågar bl a om vart man kan festa. Unisont hör vi ”The Village”.
”But you have to be dressed up. Nice shoes and all.” säger en av dom.
Jag sneglar på mina lätt håriga tår som sticker fram ur mina sandaler och undrar om inte sverigetröjan är lite stil trots allt. ”För mycket öl” när jag tänker efter på det såhär i efterhand.
Vi pratar vidare med dom tills två polska killar dyker upp med en stor polsk flagga.
SnyggMagnus drar mig därifrån med orden:
”Dom där två är riktigt jävla sura och irriterade. Vi drar NU.”
Märkte ingenting men tackar för hans vänlighet att dra mig ur livsfarliga situationer.

Vart var du förra hösten?


Traskar fram på en gata och spanar in folk när jag ser en diskret skylt på en fasad:
”THE VILLAGE”
"Där är ju Village." säger jag till SnyggMagnus och pekar mot skylten.
”Ska vi in eller?”
”Vi testar.”


Två stora tyska (?) negrer släpper in oss. Vi betalar ingenting vid inträdet men vi får två stycken, vad man skulle kunna kalla för, ”priskartor” med oss istället.
En lapp med en massa belopp på baksidan.
What?
Hajar ingenting. Istället drar vi till en av dom fem barerna och jag beställer en ”White Russian” men det är som att prata finska baklänges i slow-motion med tyskarna. Hon vet inte vad jag pratar om.
”Kahlua? Vodka? Milk?”
”I go check” säger snyggot och drar iväg. Hur i helvete kan man inte veta vad en ”White Russian” är för nåt? Vågar man beställa en ”Bloody Mary”? Vad är det för FEL på det här folket?
Hon kommer tillbaka efter ett tag med nåt som liknar en WR förutom att det är två körsbär i.
Vafan?
Får duga tänker jag. Den visade sig vara perfekt. Försöker betala men bruden vägrar ta emot pengar.
”Så jävla snygg är jag inte” tänker jag men tackar gud för att han är så snäll mot mig, trots att jag inte tror på honom.
”Entrance card!” skriker hon genom den tyska technomusiken.
Huh? Vadå? Priskartan? Drar fram den och ger den till henne. Då klipper hon den likt en tågkonduktör vid rätt pris.

priskarta

Dom använder alltså klippkort på krogen. När man sen ska ut från krogen så ska man visst betala en klumpsumma för vad man har druckit. Fullständigt megafarligt ekonomisk för en finne som mig. SnyggMagnus skakar också på huvudet åt systemet. Tyska befolkningen blir rövknullade än en gång.


 Flera gånger under kvällen kom det fram tyskar till oss som sjöng:
”I love you ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic!”
Och jag menar i plural. Bara att skåla och undra hur den låten har letat sig till Tyskland. Den där skitungen kommer ju bli snorrik på den där låten. Vad gjorde jag när jag var 6 år? Upptäckte min penis förmodligen. Det blev jag fan inte rik på.


Vi sätter oss och det kommer fram tyskar lite då och då som ska snacka fotboll. Inte mig emot som den fotbollsdåren jag är.
”Why isn´t Kallstrååm in the team?” frågar en.
”Because Lagerbäck has a different way of thinking football. He prefers Taco-Anders because he scored a brilliant goal against Argentina four years ago.”
”Taco-Who?” undrar tysken och ser ut att ha blivit bortfintad till söder om ekvatorn.
”He is on the cover of every tacosnack you buy in Sweden. That´s a reason not to buy one.. Nevermind.”
”Kaallstrååm is brilliant! He rules in Pro Evo!”


Efter det kommer det fram två tyskar som sjunger:
”I love you ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic!”
 
Plötsligt sitter en yngre finskpratande kille bredvid mig.


JoelTumme

Han i förgrunden då. Medans du ögar bilden så spana in tysken med den mörka keppan i bakgrunden. Ironiskt nog så tack vare hans magic finger så finns det nu ca hundra brudar i Sverige (=mina bloggstalkers) som INTE vill ha sex med honom. D´OH HIM!
Helt klart största klanten i Tyskland sommaren 2006 efter Teddy Lucic och den där domaren (Graham Poll?) som gav tre gula kort till en och samma snubbe.
Två gula renderar i ett rött kort, lika med utvisning. Tre gula renderar en idiotstämpel. Detta för info till er som inte är så insatta men ack så intresserade av fotbollsregler. När jag ändå är i farten så måste jag erkänna att jag blir ju lite sugen på att förklara den nya offsideregeln och skillnad mot den gamla för er tjejer… men jag tror jag hoppar det.

Eller?


Iaf så surrar jag med den unga finnen tills han presenterar sig som ”Joel Harkimo” och inväntar min reaktion.
”…Harkimo?” frågar jag och ger en menande frågeblick.
”Kyllä.” bekräftar han.
Armbågar direkt SnyggMagnus och verbaliserar när jag fått hans sliriga blick att fokusera på mig:
”Sonen till Harkimo sitter bredvid mig!”
”Vaaaaa?” undrar han släpigt med en tom blick.
”Hjallis Harkimo!” försöker jag med som om det skulle få honom att hänga med.
Ingenting. Samma tomma blick.

Happ.


Nu är det ingen annan som hänger med heller va?


Presentation.
Hjallis Harkimo är en storentreprenör i Finland. Han byggde bl a Hartwall Arena i Helsingfors för nåt år sen. Hockeyarenan där Sverige vände ett 5-1 underläge till vinst mot Finland i Ispucks-VM för några år sen. Han är också snubben som köpte svenska hockeylaget AIK och körde dom raka vägen ner från Elitserien till dom lägre divisionerna där dom fortfarande harvar efter några år. Sen lämnade han skeppet bredvid Titanic. Hurra! Sånt värmer mitt aphjärta! Det ska han ha cred för tycker jag. Tackade Joel för det också om jag inte missminner mig men han såg nog mest frågande ut. I Finland är Hjallis General Manager för Helsingforslaget ”Jokerit” där Joel upptar en plats i juniorlaget.


Jokerit

Hockeylagets logga, tatuerad på 16-åringen. Dåre.


Fler Tyskar dyker upp och vill prata med oss. Dom önskar oss all lycka i den avslutande gruppspelsmatchen mot England och hoppas vi spöar dom. England är ett av deras tre ärkerivaler. Om inte den värsta före Holland och Polen.


Efter några timmar drar vi hemåt och gör en pitstop på McDonalds vid HaubtBahnhof (Centralstationen).
På väg därifrån får jag med mig en tysk flagga av någon tysk brud som jag viftar på på väg hem.
”Vänta nu Magnus,” stannar jag och ställer frågan:
”Vet du vart vi ska?”
”Jarå! Raka vägen ditåt, 3km.” säger han och pekar med hela handen uppför gatan.
”Jä rajt!” tänker jag och tänker vidare att han har druckit tillräckligt.
”Hur vet du det? Vad är sannolikheten att vi ska gå 3km åt ett håll så är vi hemma på campingen sen?” ifrågasätter jag honom efter ett tag.
”Men jaaa.”
?!?!
”Äh, visst. Kan ju bara bli bloggmaterial” tänkte jag och följde efter honom raka vägen uppför en stor gata. Den som förresten var ”horgatan” i aftonbladet två dagar senare när ”svenska fans tröstade sig med horor efter oavgjort mot Trinidad&Tobago”:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,839826,00.html
 
Men alla fall. Vi skulle hem.


Efter att ha fyllesnackat och vinglat relativt rakt åt ”rätt håll” stannar Magnus. Han tycker vi ska tanka på med vätska.
”Vart då?” frågar jag och slår ur armarna frågande. Klockan är fem på morgonen. Vad fan är öppet då? tänker jag vidare.
”Här.” säger han och sträcker armen mot en dörr. Han trycker in dörren och kliver in i en fullsatt tysk pub.
WHAT? Fucking Twilight Zone för fan. Ok, visst, det är tidig lördag morgon nu men vafan? Sover inte folk öht? Skitmycket folk på puben och ingen är på väg hem direkt vad det såg ut som. Vi ställer oss vid närmaste hörnet vid bardisken och beställer två kalla.
SnyggMagnus börjar snacka med en lång tysk och jag i min tur snackar med en snubbe som skulle kunna vara en tysk variant av Janne ”Loffe” Carlsson.
Notera hans välpolerade feminine vän till höger som ser ut att bära sina mantits med stolthet.


JanneLoffeCarlsson

Ok, glöm han nu. Har själv försökt ett bra tag.
 
Janne ”Loffe” Fromholtz frågar om vi är svenskar. Tydligen var inte våra gula sverigetröjor skrikiga nog verkar det som. Sen undrar han om vi skulle på matchen senare samma dag?
”Jarå.” svarar jag.
”Den joo mast gåu dätt vejj!” säger han på knagglig engelska och tycker vi ska gå tillbaka mot McD och centrum.
”Dätts weer de swiids aar.”
”Yes, but first we have to go to the camping to get some sleep before the game.”
”No, juu gou dätt vejj to di ariina” säger han och viftar med hela armen.
”No, the camping is that way” pekar jag åt andra hållet.
”No, dätt vejj!! Juu mast gou. De schweden ist dätt vej.” tjatar han.

”Killen går inte prata med” tänker jag och tar en klunk öl.
Sen börjar han snegla surt på min tyska flagga som jag har med mig. Tycker inte jag ska håna Tyskland med att bära den.


Dags att dra!


Men nä, Magnus ragg ska hänga med oss.
”Ajj will tejk yoo deer.” svarar tvåmeterstysken.
”The camping is that way, we can find our way.” upplyser SnyggMagnus honom.
”No no, juu kamm wid mii” säger han och lockar till oss med sina förförande armrörelser.
SnyggMagnus tittar frågande på mig och jag bara rycker på axlarna och vi börjar följa efter honom.. Lite på avstånd.
”Juu kamm!” uppmanar han oss och viftar med armen.
Vart då? Vadå? Vart ska han ta oss? ”Överraskning”? The realm of pain? Analvåldtäkt? Vill inte veta. ”SnyggMagnus ragg, hans torra spruckna ringmuskel.” tänker jag och ser till att gå ett par meter efter SnyggMagnus ifall något ”oväntat” händer.

Först går tvåmeterstysken åt rätt håll, men sen tar han höger. In på en tvärgata. Det här är fortfarande centrala Dortmund så det är hus överallt utan en enda Hagapark i sikte.
”Tänk om han lyckas lura oss i en lokal där fem stora negrer väntar på oss?” säger jag till SnyggMagnus på svenska med lite lägre volym så tysken inte hör.
”Mmm.. nä, det tror jag inte..” svarar han.
Nä, det tror jag inte heller egentligen heller men TÄNK OM?!
Seriöst!


”Hostel, Magnus.” påminner jag om filmen. Filmen gick ut på att utländska turister lurades in i situationer där dom kidnappades och exponerades som tortyroffer för folk som betalade dyrt för den tjänsten.
”Jaaa..” säger med viss eftertanke och undrar vidare:
”Vad fan ska vi göra då?”
”…vi vänder och kutar iväg?” föreslår jag och väntar bara på ett klartecken. Märker att det rycker i hans springa-som-en-etiopier-nerv men inget händer.. Han litar uppenbarligen på en tysk. Sist man gjorde det så slutade det hela med ett världskrig och döingar i miljontals miljarder. ..-s biljarder.

Tvåmeterstysken svänger åt vänster och tar oss åt rätt håll igen. Campingen. Förutsatt att min nyblivna överåriga nazijugend till vän hade rätt om campingens läge.
 
Efter att ha sicksackat lite till kommer vi till ett bostadsområde med en massa fyravåningshus med tyska flaggor hängandes från flera balkonger.
”Hmm.. Tysk patriotism.. Creepy.” tänkte jag och tänker tillbaka på miljoner tyskar som i perfekta kolonner och rader marscherar inför en stolt Führer.
Plötsligt stannar tvåmeterstysken och pekar mot en av balkongerna:
”Dätts weer maj vaiff än kids liw.”
Va? Bara dom eller? Vart bor han då? Skitsamma. Skiter i det. Ge mig campingen!
Vi kommer till en passage genom en byggnad och på andra sidan ser jag en gata som jag känner igen. Det är femtio meter till campingen. Grymt! Säng! Sova! Wow! Underbart! Ända in i kaklet! Men…


tvåmeterstysken

Snubbarna verkade ha bondat under vår färd och ska börja pladdra helt plötsligt? Ok, det verkar onekligen som att det var tvåmeterstysken som skulle förklara nåt i fyllan för SnyggMagnus som i sin tur lyssnade tappert.


Oantastade anländer vi tillslut till campingen, siktar oss in mot husbilen och rycker upp dörren. Bajaren som sover närmast dörren direkt upp till höger ovanför cockpiten vaknar till och kisar mot sin klocka:
”Sex på morgonen? Vart fan har ni varit?” frågan han med rosslig röst helt nyvaken.
Vi fyllepladdrar i mun på varandra över allt som hänt och Bajaren vänder ointresserat ryggen mot oss och mumlar:
”Cabin crew ready, boarding complete” och somnar med huvudet mot kudden.


Läs nästa dag här:
http://colinzeal.blogg.se/2006/august/vm2006-dag-4-matchdag-forfest.html


RSS 2.0