Djurgården-Elfsborg 2-1

Acke? Grattis och så till dig och Jill. Glömde som säga det igår.

Jag vet att hon inte är min största fan men fan dude, det här fick du inte missa! Hörde hur ångestladdad din röst var när du ringde upp för att förhöra mig om matchen och ifall Jonson var inne osv osv. 



Hela dagen börjar med att man laddar inför matchen, och när matchen börjat så är den redan slut. Pannbandspojken, Bella, gör mål för postorderlaget vid tredje minuten och luften går ur mig. Vi möter laget som jag, för en eller två veckor sen, såg spela ut a.i.k solna.

Spela ut? Ähem, snällt sagt.

Det här är laget som är det starkaste jag sett på en svensk plan, sen 2003. Det här laget har största chansen att ta sig till gruppspelet i Champions League sen.. Malmös fantastiske ytterback Elanga passade bort laget från miljonerna. Sen hade imbecillen mage att skylla på att mittbackarna var för lata för att springa ikapp hans dåliga passningar. Sopa.
Det här är laget som vann, eller... som vi skänkte guldet till 2006.

Förutom den fruktade engelsmannen James Keene så hade dom värvat Fredrik Berglund från Champions League-laget Köpenhamn den här säsongen och det var han som punkterade matchen i den tredje minuten. Detta var jag nästan helt övertygad om.

Eller som jag skrev till en viss Linda precis innan matchen:
"Vinner ni så är jag överlycklig. Men blir inte knäckt ifall ni tar poäng,
ni är för bra :( hoppas det blir en ruskigt bra match. Aja. Lycka till!"

Sen kom sopan/guden/jagharfortfarandeintebestämtmigvadjagtyckeromhan Jan Tauer of Power och presenterade sig. Detta genom att snubbla på bollen (suck!!!) för att sekunden senare på Zlatanmanér finta bort två markerande pannbandare och springa mellan dom så hela publiken ger ifrån sig ett chockat men ändå ett koncentrerat sus.

Detta sus har jag förövrigt inte hört på Stadion sen Nomvethe tog emot en trettiometers crossboll från Stenman back in the day, 2005. Bollen la sig på hans fot och sedan på det olympiska gräset. Utan att studsa. Som om det var ett normalt sätt för en boll att bete sig. Fucker.

Ett sus genom folkhavet.

Åh, Djurgårdsporr.

Tauer of Power var den enda som kunde bräcka Elfsborg då och då. Han tröttnade på att springa en bit i andra och då tog Ellos över på ett brutalt sätt. Dom hade en period på säkert 2-3 minuter då dom höll bollen rullandes mellan varandra medan Djurgårdarna sprang sig harmynta efter den som en grupp med downs syndrom jagar fjärilar.

Sen steg stenhårde Siggi in i matchen och bytte ut Sölvi från sin högerbacksposition till förmån för 14-miljonersbrassen Quirino. (Lystring Djurgårdsbröder! Namnet uttalas, "Kirinå". Så.)

"Great. Inga mål från den positionen." tänkte jag och tittade på matchuret. 75 minuter.

Den dyre Brassen, som under sina 18 månader hittills i klubben mäktat med ett endaste mål, presenterar sig tolv minuter senare med att fejka skada i straffområdet. Mirakulöst försvinner krämporna när bollen är på väg mot honom, och fri som en fågel kan han sätta den runde i nätet.

Detta får hela stadion att explodera! Ett mål som vi såååå inte förtjänade!

Sen har brassen mage att fem minuter senare, i 93:e, vid en hörna skarva in bollen till Finnen som sätter den och om jag skrev att Stadion exploderade innan?
Pfyff. Nothing I tell ya.

Jag kom till sans och tittade efter mina säsongskamrater men dom var borta i folkhavet. Blev tvungen att titta en rad bakåt för att se dom. På något sätt har jag studsat ner en rad i jublet efter målet. Att röra sig en rad åt något håll, det är extremt på Lidingöfettonas sida kan jag meddela om.
=Lidingövägen är bakom oss,
=fetton, vi betalar mest för våra sittbiljetter och jamar när vi vill
=och extremt? t ex:
Vid guldet 2005 klappade jag artigt och tittade bakom mig och såg en Djurgårdare tända en cigarill.

Det här? Det här var extas. Detta var Kaos.

Sen blåste domaren av matchen och då vreds allt upp till elva.






Om resten av semestern, som precis började, håller klassen som vid 1-1, då är jag nöjd...

Still high as a kite, //ColinZeal



PS Eller som en Djurgårdare, Bluestripes, på forumet skrev dagen efter:

"Efter gårdagens vändning är det svårt att kontrollera sig men någon måtta får det väl ändå vara??"

Kommentarer
Postat av: Acke

Jag ville vara där, jag borde ha varit där och borde aldrig mer få tillåtelse och gå på fotboll efter att ha försumat Djurgår´n mitt stöd i denna uppenbarligen fantastiska kamp. Men jag och Jill hade det soft också.
Det måste ha varit som att se Djurgår´n tappa 0-3 till 3-3 på ett grått Råttsunda mot Solna, fast baklängelse och tvärtom, ungefär? Coooolt... Trots att jag borde vara portad från våra blåblåa hjältars bataljer så återfinns jag på måndag på södras nedre läktare, DJURGÅR´N TILLS JAG DÖR!

2007-08-07 @ 17:09:24
URL: http://www.spaif.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0